fbpx

AANBIEDING

Dit is voor jou als:
 • Je altijd eerst voor anderen zorgt
 • Je werk meestal voor gaat
 • Je vaak moe bent of weinig energie hebt
 • Je graag meer tijd voor jezelf wilt, maar je weet niet hoe
 • Je de balans mist in je leven
 • Je meer en leukere sociale contacten wilt 
 • Je relatie wel een boost kan gebruiken
 • Je meer plezier wilt ervaren in je werk
 • etc.

Wat anderen zeggen

Alexandra Smoorenburg
Alexandra SmoorenburgDe Vrijplaats Coach
Lees verder
Wat een leuk, praktisch E-book is dit.  Heel toegankelijk geschreven en je wordt echt geprikkeld om een stapje naar leuker leven te zetten.  Ik heb besloten m'n tv niet meer aan te zetten de komende maanden, tot 4 februari, het begin van de lente. Benieuwd hoeveel rust me dat gaat brengen.  Dankjewel Erna
Paula van 't Spijker
Paula van 't SpijkerBewegingswetenschapper en fysiotherapeut
Lees verder
Hoi Erna, zuinig zijn op jezelf is inderdaad zo belangrijk. Dank voor je aandacht hiervoor! Goed om met een bepaalde regelmaat met een helikopterview naar je leven te kijken. De VALK methode helpt daar goed bij. Ik heb een periode gehad dat ik mij geen rust gunde om de afwas na het ontbijt te doen. De hele dag keek ik elke keer als ik in de keuken was met een slecht gevoel naar het aanrecht. Nu ben ik gestart met afwassen na het eten, dat kost misschien een kwartiertje en geeft juist rust. Heerlijk. Ervaren van meer rust en ontspanning wens ik iedereen toe. Fijn dat jij daarbij mensen kan helpen.
Jacqueline Wittingen
Jacqueline Wittingen
Lees verder
De valkmethode heeft mij geholpen om op een ontspannen en beeldende manier te kijken naar mijn verlangen en welke keuzes ik maak. Een aanrader! Erna neemt je mee en nodigt uit!
Edwin Weevers
Edwin WeeversJouw KernKracht
Lees verder
"Wat een prachtig en praktisch ebook is dit. Het geeft tijdens het lezen al een soort rust. Erna laat je met haar methode zien dat je vanuit overzicht keuzes kunt maken en van daaruit concreet en realistische stappen kunt zetten. Het mooie is dat je vanuit elk niveau ermee aan de slag kan omdat je zelf bepaald op welk gebied je verder wilt komen. Echt een aanrader!"
Wim Paul van der Ploeg
Wim Paul van der PloegHovenier
Lees verder
Wat een slimme en praktische handleiding over leuker leven. Met gerichte vragen en duidelijke onderwerpen zie ik meteen waar er wat speelt bij me. Met de oplossingsgerichte aanpak, zorg ik gelijk voor mogelijkheden voor mezelf. Die mogelijkheden leiden tot de eerste stap die ik direct kan zetten. Stappen die mij tot actie aanzetten en haalbaar zijn. Van pijn en verlangen naar verbeteringen in mijn leven. Dat maakt de cirkel rond. Heel mooi.
Previous
Volgende

Waarschijnlijk heb je een verlangen, je wilt bijvoorbeeld:
 • Een betere gezondheid
 • Meer tijd voor jezelf
 • Balans in je leven
 • Weer plezier in je werk
 • Werken aan je relatie met je partner, kinderen, vrienden en/of familie
 • Je financiële situatie aanpakken
 • Meer vrijheid om kunnen doen wat je wilt
 • etc.

Je wilt een leuker leven, maar je weet niet zo goed hoe je het kan realiseren. Je gaat maar door in de ratrace van het leven en neemt geen tijd om stil te staan om te kijken wat je nu echt wilt.

Waarschijnlijk heb je al vaker een besluit genomen om wat aan je leven te veranderen. Maar ja, het komt er niet van of het gaat een tijdje goed en dan verval je weer in je dagelijkse routines en zakt het weer weg.

Maar het is wel belangrijk om regelmatig even stil te staan en te kiezen voor wat je nu echt wilt.

Het beste is natuurlijk om op tijd je keuzes te maken. Voordat je klachten krijgt, overspannen wordt of in een burn out terecht komt. Want dan ben je echt verder van huis.

Met de 4 stappen in deze handleiding ontdek je wat je energie kost en wat je energie oplevert en maak je in korte tijd de keus welke stap je concreet gaat zetten op weg naar een leuker leven en vol energie!

Als je niet goed voor jezelf zorgt, kan je ook niet goed voor een ander zorgen.

Over Erna

Zelf heb ik ook lang niet goed voor mezelf gezorgd. Doordat ik maar door bleef gaan heb ik  tegen overspannenheid aan gezeten. Tot ik de keuze heb gemaakt om bewust stil te gaan staan.

 Omdat het een grote keuze was, heb ik ervoor gekozen om een week op vakantie te gaan. Dat heeft zoveel inzichten gebracht. Ik heb in de vakantie een workshop aromatherapie gevolgd en coaching gehad. Daarna kon ik de keuze maken om te stoppen met het werk wat ik naast mijn eigen bedrijf deed.

Nu doe ik het regelmatig, ik plan in mijn agenda tijd om stil te staan en te kijken hoe het er nu voor staat. Soms is het kort en soms neem ik langer de tijd om te kijken of mijn leven nog leuk genoeg is.  

Als het nodig is ga ik kijken welke stap ik wil zetten om mijn leven leuker te maken. Daar gebruik ik uiteraard mijn eigen methode voor.

Gaat het nu altijd goed? Nee, natuurlijk niet. Ik ben ook maar een mens. Maar het gaat wel steeds beter en ik herken steeds eerder mijn valkuilen. Daardoor maak ik mijn keuzes steeds bewuster en sneller.

Vaak kan ik het nu zelf, maar soms is het ook nodig om (professionele) hulp te zoeken. Je hoeft het niet altijd alleen te doen en een steuntje in de rug kan dan heel fijn zijn.

Waar staat de VALK-methode voor?

VERLANGEN – Waar VERLANG je naar?
AANDACHT – Geef het AANDACHT!
LEVEN – Ga LEVEN zoals jij dat wilt!
KEUZE – Maak je KEUZE en zet je eerste stap!

Maar de VALK is ook een roofvogel. Deze vogel vliegt hoog en heeft overzicht. Vanuit dat overzicht kiest hij een doel en gaat ervoor!

Deze methode helpt je om overzicht te krijgen. Om daarna je doel te kiezen en ervoor te gaan om jouw doel te bereiken.

De methode bestaat uit 4 stappen, daarna heb je concreet een eerste stap bepaald die je gaat zetten.

Sta eens stil.

Kies je voor jezelf.

Met de 4 stappen van de VALK-methode heb je binnen no time een concrete stap bedacht die je gaat zetten.

 Ga voor een leuker leven met meer energie!

De handleiding speciaal voor jou
van € 29,00 voor € 7,50

Essentieel leven