fbpx
cropped-cropped-Logo-Essentieel-Leven-transparent.png

Wie ben ik

Ik ben Erna van Oostrom, ruim tien jaar onderneemster.
Mijn verhaal is een zoektocht naar meer balans, plezier en energie in mijn leven.
Mijn weg van persoonlijke groei was er een van vallen en opstaan, van ontdekken en leren.

Met mijn opa in het nieuwe plantsoen in Deventer

Ik ben geboren in Deventer op 21 april 1959. Een gezin met twee kinderen, waarvan mijn broer de oudste is. Ik werd geboren omdat ze er graag een lief kindje bij wilden en dat werd ik dan ook, maar het was gelijk een stempel die ik meekreeg in mijn leven.

Het gezin was heel liefdevol, maar over gevoelens werd niet echt gesproken. Dat heeft me wel in de weg gezeten, zowel toen als later in mijn leven. Het was een sportief gezin en we brachten we veel tijd door op het sportveld, in het plantsoen of in het bos. Sportief bezig zijn en de natuur in, dat past echt bij mij.

Als kind werd ik vanaf mijn zesde heel verlegen en ook een ontzettende pleaser. Ik deed vooral wat ik dacht dat de bedoeling was en wat anderen goed zouden vinden. 

Gelukkig kon ik thuis wel mezelf zijn, hoewel ik ook daar vaak moeite had om dingen te vragen, zoals bijvoorbeeld of ik bij een vriendinnetje mocht blijven slapen. Iets simpels, maar voor mij heel lastig.

Hoe dit ontstaan is en waarom het zo lastig was, heb ik nooit kunnen achterhalen.

6 jaar oud, op een pony rijden was mijn grootste wens
Jarig, 12 jaar geworden

Vanaf mijn tienerjaren zat ik niet goed in mijn vel en had ik weinig energie en zelfvertrouwen. Wat mij erdoorheen hielp was sporten. Sport was mijn uitlaatklep; dan had ik wel energie en ik wist dat ik er goed in was. Het waren vrijwel de enige momenten waarop ik echt kon genieten van het leven. 

Vooral handballen en paardrijden waren mijn passies. Als keeper bij handbal was ik helemaal in mijn element en zelfs doorgedrongen tot afdeling IJsselstreek.
Paarden hadden altijd al mijn hart gestolen, maar ik mocht geen rijlessen volgen. Totdat ik betrapt werd op roken en de keuze kreeg:  als ik stopte met roken  kreeg ik tien paardrijlessen. Die keuze was snel gemaakt. Uiteindelijk begon ik zelfs aan de opleiding tot paardrij-instructrice. Die heb ik om verschillende redenen niet afgerond. 

Ik was een lief en braaf kind, maar achter mijn glimlach schuilde een innerlijke strijd, een gevecht dat ik niet met anderen deelde.

Ook als volwassene zat ik nog niet goed in mijn vel. 

Ik ontmoette een man, ging trouwen en kreeg twee zonen, omdat het zo hoorde. Wel heel blij met mijn kinderen, daar niet van.  Inmiddels twee mooie, volwassen mannen.

Na het krijgen van mijn oudste gestopt met werken en daar zat ik dan thuis. Blijkbaar was ik niet zo’n moeder moeder en zat vaak met mijn ziel onder mijn arm. Huishouden werd ik ook niet blij van en zo modderde ik maar door. 

Na 14 jaar huwelijk ging ik scheiden. Alleen door met twee kinderen, maar toch voelde het goed en begon ik stappen te zetten naar meer zelfvertrouwen.

November 1997, net na de scheiding in ons nieuwe huis
Certificaat klankopleiding ontvangen, 2018
opening Massagepraktijk Fysiek, april 2014

Toen ik in 2013 in aanraking kwam met Neurofeedback, begon er pas echt iets te veranderen. Ik hoorde voor het eerst over zelfliefde en persoonlijke ontwikkeling, en dat je jezelf kunt veranderen. Daar startte mijn reis van persoonlijke ontwikkeling.

Ik volgde verschillende opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, met als doel beter in mijn vel te komen en meer energie te krijgen. Daarnaast begon ik de opleiding tot sportmasseur, want op mijn werk, financiële administratie op een school, kon ik niet verder groeien en daar had ik wel behoefte aan.

Terwijl ik de neurofeedback-sessies volgde, startte ik mijn eigen massagepraktijk. Met het starten van mijn eigen bedrijf kwam alles in een stroomversnelling. In eerste instantie gaf ik alleen sport- en ontspanningsmassages. 

Er volgden meer massagecursussen en daarnaast nog twee klankopleidingen waarin ik leerde werken met klankschalen en waar ik ook veel over mezelf leerde. Hoe ik beter kon voelen en dat ik mijn emoties ook mocht laten zien als er anderen bij waren.

Ik ontwikkelde me verder en leerde over de kracht van aanraking, de verbinding tussen lichaam en geest, en de waarde van zelfreflectie.

In 2021 besloot ik dat het tijd was om mijn aanbod te veranderen. Ook dit werd weer een zoektocht, maar in 2022 paste ik de naam van mijn bedrijf aan. Van Massagepraktijk Fysiek naar Essentieel Leven. Toen werd het ook tijd om een nieuwe website te maken en mijn aanbod goed helder te krijgen en dat is soms lastig als je veel dingen leuk vindt en van veel markten thuis bent.

Qua massages bied ik nu alleen nog VrouwZijn-massages aan. Dat is meer dan alleen maar een massage; het gaat ook over persoonlijke ontwikkeling en er wordt gebruikgemaakt van essentiële oliën die je ondersteunen in je proces.

Olie op Maat is ook nieuw, net als de massages te vinden bij Zelfzorg. Na een gesprek maak ik met essentiële oliën een olie die kan kan ondersteunen, bijvoorbeeld voor beter slapen of meer rust in je hoofd.

Daarnaast geef ik workshops waar bewustwording voorop staat. Ik laat je even stilstaan om te kijken of je nog wel doet wat je wilt doen. Door de opdrachten krijg je meer inzicht en overzicht en weet je weer welke kant je op wilt. Niet alleen in je bedrijf of werk, maar op alle levensgebieden kun je dit toepassen. Zo kun je je eigen leven creëren, waardoor je meer energie en plezier in je leven krijgt.

En ……….. er is nog meer, snuffel dus lekker rond op mijn website.

Eerste workshop Leuker Leven, maart 2023
Praktijkruimte voor de VrouwZijn massages
Aan het sparren met mijn buddy Alie

Als ondernemer ken ik de uitdagingen van veel alleen moeten doen. Ik heb geleerd dat je samen verder komt. Daarom heb ik een netwerk van inspirerende onderneemsters om me heen gecreëerd, waar ik mee kan sparren, we steunen elkaar, en heel belangrijk is dat we ook met elkaar kunnen lachen. 

Ook wij willen een leuk leven, waarin we doen waar we blij van worden. Mijn eigen valkuilen ken ik inmiddels, en ik werk elke dag aan balans en groei. Mijn energieniveau wordt ook steeds beter, wat erg fijn is.

Nu deel ik graag mijn kennis en ervaringen met anderen, op een positieve, praktische, intuïtieve en creatieve manier, vaak met een vleugje humor erbij.

Mijn missie is dat vrouwelijke ondernemers van 50+ zich bewust zijn van het belang om regelmatig tijd vrij te maken om even stil te staan. Te onderzoeken of ze nog wel doen wat ze willen doen. Zo niet, dan gaan ze ermee aan de slag. Ze weten dat ze niet alles alleen hoeven te doen, dat er geen goed of fout is en dat je altijd weer opnieuw kunt beginnen. Stap voor stap op weg naar een leven waar ze energie van krijgen en blij van worden.

Wie weet gaan wij elkaar binnenkort ont-moeten en samen spelender-wijs op reis, op weg naar een leven zoals jij dat wilt.”

Als je nog vragen hebt, laat het me gerust weten! Dan gaan we samen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Lang niet goed kunnen sporten i.v.m. een versleten knie.
In 2021 een nieuwe knie gekregen en in 2023 een obstacle run gedaan.
Ik kan weer volop sporten. Zo blij mee!
Nooit gedacht, maar als je iets echt wilt gaat het je lukken!
Essentieel leven