fbpx
cropped-cropped-Logo-Essentieel-Leven-transparent.png

Overzicht kwijt?

Overzicht kwijt? Waarom het tijd is om even stil te staan!

Ken je dat gevoel? Dat gevoel van constant bezig zijn, van het ene moment naar het andere rennen zonder echt te weten waar je naartoe gaat? Het gevoel van overweldigd zijn door alles wat op je afkomt en het idee hebben dat je de controle verliest? Dat is iets waar velen van ons zich in kunnen vinden, het overkomt mezelf ook nog af en toe.

Het leven is een achtbaan. We worden constant meegesleurd door de hectiek van werk, familie, sociale verplichtingen en allerlei andere verantwoordelijkheden. Het is zo gemakkelijk om jezelf te verliezen in deze drukte, om het overzicht kwijt te raken en te vergeten wat echt belangrijk voor je is

Zoom eens uit

Doe eens een stap terug. Zoom eens uit en sta eens stil bij wat je eigenlijk aan het doen bent. Is dit echt wat je wilt? Of word je meegezogen in de stroom van het leven, zonder echt bewust te zijn van welke keuzes je maakt en in welke richting je gaat. Zo raak je je focus kwijt en verdwijnen je doelen uit het zicht.

Kies voor jezelf

Neem tijd om even stil te staan en te reflecteren. Om eerlijk te zijn tegen jezelf en te kijkenof je nog wel doet wat je écht wilt doen. Misschien zit je vast in routines die niet langer bij je passen.

Misschien ben je kwijtgeraakt wat je dromen en verlangens waren. Het is nooit te laat om er weer naar te kijken en bewuste keuzes te maken om weer richting je dromen en verlangens te gaan. Om te kiezen dat te gaan doen waar je blij van wordt.

Tijd voor jezelf

Neem daarom nu even tijd voor jezelf. Stap even uit je drukke leven en luister naar je innerlijke stem. Wat wil die stem je vertellen? Welke verlangens en behoeften liggen er onder het oppervlak verborgen?

Neem de tijd om te luisteren, om te voelen en om te begrijpen wat je werkelijk nodig hebt.

Wat ga je veranderen?

Sta open voor verandering. Durf keuzes te maken die bij jou passen, ook al betekent dat dat je uit je comfortzone moet stappen. 

Dat kan spannend zijn, maar het is ook bevrijdend. Het is de enige manier om echt te leven, om echt gelukkig te zijn.

Hulp nodig?

Misschien vind je het lastig om te bedenken wat je wilt veranderen. Dan kan het goed zijn om het eens uit te werken op papier. Schrijf op wat je energie kosten en wat je energie geeft. Waar wil je meer van.

Om het je gemakkelijk te maken, om je energielekken te ontdekken, heb ik de energielabeltest gemaakt. Volg de stappen en in korte tijd heb je meer inzicht en overzicht in je leven.

Klik hier om de energielabeltest te downloaden.

Tot slot

Blijf bewust van het belang om overzicht te krijgen. Zoom daarom regelmatig uit, ga stil staan en kijk of je nog wel doet wat je écht wilt doen. Want het leven is te kort om geleefd te worden door de waan van de dag. Het is tijd om bewust te leven, om je eigen weg te volgen en stap voor stap op reis te gaan om je dromen en verlangens waar te maken.

Ik ben benieuwd naar je reactie

  1. Laat eens weten, heb jij nog overzicht?
  2. Leuk als je hieronder je ervaringen wilt delen.
  3. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! ik help je graag verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Essentieel leven