fbpx
cropped-cropped-Logo-Essentieel-Leven-transparent.png

De kracht van verbinding

Verbinding

Koningsdag 2024. Ik kijk er lang niet altijd naar op tv, maar vandaag heb ik toch weer eens gekeken. Het thema van de Koningsdag in Emmen was verbinding. Dat vind ik mooi, want verbinding is iets waar mensen behoefte aan hebben.

Het belang van verbinding

Verbinding is een prachtig woord. Het roept beelden op van warmte, samenzijn en elkaar begrijpen. Maar waarom is verbinding zo ontzettend belangrijk voor ons, mensen?

Als mensen hebben we behoefte om ons te verbinden. We hebben behoefte aan interactie met elkaar en dat is wat ons onderscheidt van dieren. Van oudsher werd er geleefd in stammen, clans en gemeenschappen, waarin verbinding de basis vormde voor overleving en bloei.

Tegenwoordig wonen we meer op onszelf, alleen, met zijn tweeën of met een gezin. Er zijn wel woongemeenschappen, maar die zijn toch wel in de minderheid. Daarom gaan we op andere manieren op zoek naar verbinding. We worden lid van een sportclub, muziekvereniging, boekenclub, en dergelijke en komen zo daar met elkaar in verbinding.

Emotionele voeding

Verbinding geeft ons een gevoel van betekenis, van erbij horen, van gezien en gehoord worden. Het is als voedsel voor onze emoties, waardoor we kunnen gedijen en groeien. Samen kunnen we elkaar helpen, steunen en nieuwe dingen leren. We volgen cursussen, workshops en opleidingen en komen zo in contact met gelijkgestemde mensen.

Op je werk is verbinding ook belangrijk. Als je elkaar daar ook kunt steunen, delen met elkaar en naar een hoger plan brengen, hoe mooi is dat.

Heb je zoals ik een eenmansbedrijf, dan is het belangrijk om te zorgen dat je in contact komt en blijft met andere ondernemers. Zo kan je elkaar stimuleren, inspireren en motiveren. Je leert van elkaar en kunt elkaar verder helpen en soms ook samenwerkingen aangaan.

Zo ben ik een samenwerking aangegaan met mijn buddy Alie Bruins. We maken een podcast waarin we onze visie delen over ouder worden. De podcast heet: Hoe ouder, hoe gekker – Ouder worden met een knipoog. Via onze podcast willen we graag in verbinding komen met onze kijkers/luisteraars.

Benieuwd? Hier vind je de podcasts.

Een bron van kracht

In tijden van nood is het onze verbinding met anderen die ons kan ondersteunen. Het zijn vrienden en familie die ons troosten en steunen. Maar ook groepen waar je je in beweegt, kunnen je veel steun bieden. Ook collega’s kunnen steun bieden en een schouder bieden om even op te kunnen leunen. Samen staan we sterker en door verbinding kunnen we ons sterker voelen.

Verbinding brengt groei

Wanneer we ons verbinden met anderen, openen we de deur naar groei en ontwikkeling. We leren van elkaar, delen onze ervaringen en inspireren elkaar om de beste versies van onszelf te worden. Het is een continu proces van leren en groeien, mogelijk gemaakt door de kracht van verbinding.

Basis voor geluk

Uiteindelijk is verbinding een van de sleutels tot een vervuld leven. Het zijn de relaties die we koesteren, de momenten van samenzijn en de herinneringen die we delen, die ons leven kleur geven. In een wereld waarin afstand soms lijkt te overheersen, is verbinding de brug die ons verbindt en ons hart verwarmt.

Laten we ons bewust zijn van het belang van verbinden en samen mooie herinneringen maken die we kunnen koesteren.

Ik ben benieuwd naar je reactie

  1. Laat eens weten: Hoe belangrijk vind jij verbinding?
  2. Leuk als je hieronder je ervaringen over verbinding wilt delen.
  3. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! ik help je graag verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Essentieel leven