fbpx
cropped-cropped-Logo-Essentieel-Leven-transparent.png

Het belang van een gezonde leefstijl

Het belang van een gezonde leefstijl

Voeding

Gezonde Voeding: Brandstof voor je Lichaam

Een gezonde leefstijl begint bij wat je eet. Voeding is de brandstof voor je lichaam en geest. Kies voor verse, onbewerkte producten zoals groenten, fruit, zaden, pitten en eiwitten. Vermijd suikers en bewerkte voedingsmiddelen. Deze zorgen vaak voor een energiepiek, gevolgd door een dip, waardoor je je moe en futloos voelt. Goede voeding helpt je om je energie op peil te houden, je concentratie te verbeteren en je algehele gezondheid te bevorderen.

Is gezonde voeding voldoende?

Het is geen geheim meer dat de voedingsstoffen in ons voedsel niet meer zijn wat ze ooit waren. Dit komt door verschillende factoren zoals bodemuitputting, massaproductie, en het gebruik van kunstmest en pesticiden. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat veel voedingsmiddelen minder vitamines en mineralen bevatten dan voorheen.

Tekorten en gevolgen daarvan

Door de verminderde kwaliteit van ons voedsel kunnen er tekorten aan essentiële voedingsstoffen ontstaan. Tekorten aan vitamines en mineralen kunnen leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen, variërend van vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem tot ernstigere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten.

Ook kan je door tekorten klachten krijgen. Bijvoorbeeld spierklachten of blessures die niet over willen gaan. Daarnaast kunnen tekorten ook gevolgen hebben voor je mentale kracht, waardoor je minder goed functioneert en bijvoorbeeld depressief kunt worden.

Wist je dat je daar wat aan kunt doen?

Natuurlijk kan je (nog) meer op je voeding gaan letten en bijvoorbeeld supplementen gaan slikken. Maar hoe weet je dan wel of het echt werkt?

Meten = weten!

Als je zeker wilt weten of je geen tekorten hebt, dan kan je heel eenvoudig een test doen. Dit is een droogbloedtest die je uitvoert middels een vingerprikje. Deze wordt opgestuurd en daarna ontvang je de uitslag waarin je kunt zien of je tekorten hebt en wat je kunt doen om de tekorten weer aan te vullen.

Hoe belangrijk vind je jouw gezondheid?

Je voelt niet altijd de disbalans in je lichaam, maar het kan best zijn dat je last hebt van laaggradige ontstekingen. Google er maar eens op en kies dan voor afbeeldingen en misschien komen bepaalde klachten je wel heel bekend voor.

Nu kan je wachten tot je ziek wordt of klachten krijgt. Zelf ben ik er altijd erg voor om preventief aan de slag te gaan.

Sinds kort ben ik daarom ook actief bezig om andere mensen daarmee te helpen. 

Wil je meer weten? Vul het formulier hieronder in en dan neem ik vrijblijvend contact met je op.

Dan kan ik je er meer over vertellen en kan je je vragen stellen.

Deze gegevens worden eenmalig gebruikt om contact met je op te nemen en worden niet opgeslagen.

Conclusie

De enige die wat voor je gezondheid kan doen ben je zelf. De keus is dan ook aan jou, wil je preventief met je gezondheid bezig of wacht je tot je klachten krijgt of ziek wordt.

Maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik kan je helpen om meer inzicht te krijgen en preventief met je gezondheid aan de slag te gaan. Heb je al klachten? Dan is het vrij duidelijk dat je lichaam uit balans is, maar hoeveel en wat kan je dan doen om het te verbeteren.

Je hebt maar één lichaam en daar moet je je hele leven mee doen!

Laten we samen de wereld een stukje mooier en gezonder maken.

Ik ben benieuwd naar je reactie

  1. Hoe belangrijk vind jij je gezondheid?
  2. Zou je er mee aan de slag willen gaan?
  3. Heb je nog vragen? Stel ze gerust! ik help je graag verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Essentieel leven